lördag 16 november 2013

Sött och gott



Snart är det december, en drömmånad för alla gottegrisar. Här hemma produceras mycket godis innan julen kommer. Att göra eget godis är enkelt och roligt. Idag har jag testat att göra Plommon i Madeira, min fav godis efter tryffel.  Här är receptet. 

Plommon i Madeira

1/4dl socker
1 1/2dl madeira
24 torkade, kärnfria plommon
150g mandelmassa
100g mörk choklad

Koka upp socker och madeira. När lagen kokar tillsätter du plommonen, koka sedan upp igen och stäng av värmen. Låt plommonen stå och dra i lagen över natten eller ett par timmar. Kavla ut mandelmassan med lite florsocker på och dela den i 2 delar. Lägg plommonen i ett lager på ene delen av mandelmassan och sedan lägg den andra delen ovanpå och tryck till. Tryck sedan ut bitar med ett snapsglas och nyp ihop mandelmassan rund plommonen. Smält chokladen över vattenbad och doppa marsipantäckta plommonen i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i rumstemperatur.      

3 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!