torsdag 7 november 2013

Kopparblankt och mässingslysterKoppar och mässing i inredningen är så populära dock har jag tagit det lite försiktigt med den trenden. Nu har jag hittat en del koppar- och mässingsprylar här hemma. De skulle ju passa fint i inredningen även hos mig. Det är gamla, charmiga ljusstakar av olika slag och lite kannor som har vacker patina på sig. Personligen tycker jag om patina men vissa prylar vill jag ha blanka.
Jag vill dela med mig av husmorstips på putsning av koppar och mässing.

Putsa koppar
 Koppar putsar man försiktigt med en blandning av hett vatten + 2 msk vinsyra + msk tvättmedel per 1 liter vatten.

 Putsa mässing 
Blanda citronsyra, lite tvättmedelspulver och varmvatten till en "gröt" i diskhon. Lägg ner mässingsprylen och låt den ligga i diskhon i några minuter. Skölj rent och torka med mjuka trasor.

Har du några tips? Dela gärna med dig.

 

4 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!