onsdag 6 november 2013

Choklad- och marängtårta

Jag är en riktig marängälskare och i helgen bakade jag en marängtårta med mörk chokladkräm. Den bara smälte i munnen och kombinationen av mörk choklad och maräng var extrem god.



Choklad- och marängtårtan

12-16 bitar

6 äggvitor
3dl socker
200g hasselnötter
4tsk majsstärkelse
2tsk  citronjuice

Chokladkräm
3dl visprädde
6 äggulor
1/2dl socker
200g mork choklad
100g smör
1msk vaniljsocker

Garnering
Färska bär

Gör så här:
1. Vispa 3 äggvitor tillsammans med 1 1/2dl strösocker till fast skum. Tillsätt 1tsk citronjuice och 2tsk majsstärkelse. Tillsätt 100g hackade hasselnötter.
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut smeten i en cirlkel ca 24cm i diameter.
3. Grädda ca. 15 min i 150º sedan sänk temperaturen till 100º och grädda ytterligare 30 min.  Låt botten svalna.
4. Upprepa steg 1 till 3 med 3 andra äggvitor.

Chokladkräm:
1. Blanda grädde , äggulor och socker. Värm blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Den ska inte koka. Ta kastrullen från värmen.
2. Bryt eller hacka chokladen i bitar. Tillsätt choklad och smör. Rör krämen slät och glansig. Rör i vaniljsockret.
3. Bred chokladkrämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan. Pudra med kakao och garnera med färska bär.

3 kommentarer:

  1. Tack snälla för det fina tipset.
    Den ser verkligen supergod ut :)
    Hoppas allt är bra med dig.
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Jag älskar Pavlova så den där skulle jag nog också gilla - ska spara receptet till något bra tillfälle ;)

    Kram Ullis

    SvaraRadera
  3. Oj vad god den ser ut!!! Verkar vara en tårta helt i min smak. Måste skriva ut receptet...


    Ha en fin helg!
    /Jenny

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!