torsdag 28 november 2013

Goda bullar och artwork

Hej och hopp:) Det blir ett blandat inlägg idag precis som mitt liv just nu. Jag springer mellan dator och köket, bakar och ritar, jobbar med händerna och tänker. Att stå i köket och baka hjälper mig ventilera idéer och sila bort allt som stör. Det hjälper att släppa ut kreativiteten.
Igår började jag på en ny illustration och nu är den färdig för att skickas till tryck.


Det blev så här att en tjej har hittat mitt portfolio på nätet och frågat om jag kan rita en poster. Nu är den klar. Den ska tryckas i A4 och i A3.
Om ni vill beställa illustrationen, kontakta gärna mig via mejl. Poster A3 kostar 219kr inkl. frakt  och A4 99kr inkl.frakt.

Och nu är jag tillbaka i köket :) Här kommer recept på de godaste och saftigaste bollar som jag någonsin ätit, passar precis till advents- och luciabakning.

Saftiga saffransbullar 

25 bullar
75g + 65g smör
3dl mjölk
1 påse saffran
1 msk + 2/3dl strösocker
25g jäst
1 ägg
1/4 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
ca 4,5 dl vetemjölspecial
1 tsk sött kardemumma

Pensling:
1 ägg
Garnering:
smör + strösocker


1. Smält 75g smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37º. 
2. Stöt saffranet med 1msk socker i en mortel och blöta ner i degvätskan.
3. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan. Tillsatt ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
4. Rör 55g smör och 2/3dl socker poröst. Tillsätt kardemumman. Arbeta ner smör- och sockersmeten i degen med elvispens degkrokar.
5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i bitar. Forma bitarna till släta bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 20min. Sätt ugnen på 225º.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.
7. Pensla bullrna med smält smör och doppa dem i socker.
OBS! Ska bullarna frysas in är det bäst att göra det utan garnering. Då penslas de med smör och doppas i socker precis före servering.

3 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!