måndag 14 november 2011

Glöggtider...

I går drack vi första glöggen för i år. Det blev Saturnus glögg med choklad. Riktigt gott.  


I skafferiet hittade jag en gömd flaska med glöggessens. Om jag minns rätt fick jag den här lilla flaskan av min svärmor tillsammans med receptet. Så det blir egengjord glögg så fort jag kommer förbi ett Systembolag. Dessutom vill jag köpa en flaska av Porcupine Ridge. Är väldigt nyfiken hur den smakar. Vintipset fick jag från bloggen "BBQ Village".


Om ni är sugna på att göra egen glögg kommer här ett recept:

Glöggessens
En sats:
1 bit pommeransskal
1 bit ingefära
1 bit kanel
1 msk nejlikor
1 tsk kardemummakärnor

Lägg ingredienserna i 2dl 40% alkohol och låt dra i ca 2-3 veckor i en sluten behållare och filtrera därefter.
Essensen förvaras i sluten flaska obegränsad tid (en filtrering kan göras igen).

Förslag till glöggen:
1fl rött vin, t.ex. Parador
3/4 dl socker (eller mer efter behag)
3 tsk essens

Blandad glögg kan stå i minst 1 år.
Gör ni egen glögg?
Önskar er alla en strålande start på veckan!

21 kommentarer:

 1. Vi har hunnit dricka glögg flera gånger redan - värmer så gott när man varit ute länge!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina glas! Gott med glögg :)
  Annika

  SvaraRadera
 3. Jag har ännu inte smakat glögg... Men det står en flaska på diskbänken och väntar ;)
  Superfina glas!
  Jag gör inte glögg själv, kanske nåt år kommer det, men inte i år ;)
  Ha en fin måndag, kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Ja jättefina glas o tack för recept! Nu ÄR det ju glöggtider men på ett fik i närheten så sålde dom semlor!!! Synd att inte var sak har sin tid! Ha en fiin dag Kram Gunilla

  SvaraRadera
 5. Har inte smakat ännu, här väntas det lite till...
  Har inte heller köpt hem någon, får se vad det blir! Ser så gott ut!

  kram

  SvaraRadera
 6. Så himla gott!
  Funderar på om det inte blir lite glöggmys till helgen. Ska julbaka, så något måste man ju dricka till provsmakningen. Har hittat ett recept på fläderglögg jag gärna vill testa. :-)

  Hoppas du har en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 7. Näe, har dricker vi ingen glögg förrän första advent. Jag gillar verkligen att få vänta på den dagen...

  Det är något konstigt med dina inlägg, Nelya! I min blogglista kommer inläggen upp i tidsordning...alla utom dina! De kan hamnar var som helst i listan vilket kan göra att jag ibland missar dem!

  Skumt!

  Ha en fin måndagskväll!

  Kramar/ Lena

  SvaraRadera
 8. Jag gjorde egen glögg förra året efter "Göteborgspostens" recept och det blev jättegott men i år tar jag nog en paus från bryggeriet och köper min favorit Hjortronglögg på systemet. Hoppas vinet kommer att smaka också när du hittat det ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 9. Hej Nelya!

  Glögg har vi redan hunnit tjuvsmaka på då vi hade kvar sedan förra året. Gott att dricka nu när det är kallare och mörkt ute.

  Jag har aldrig testat att göra egen glögg utan brukar köpa. Men det är kanske dags att göra ett försök. Tack för tips! :)

  Kram till dig

  SvaraRadera
 10. Vad kul med lite tips och recept! Jag har aldrig gjort glögg... men är lite nyfiken och sugen på att prova! :)

  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kramar♥ Maria

  SvaraRadera
 11. Hej min vän..Ryggen kommer bli bra, Har bestämt det. Har inte hunnit med nån glögg ännu men de ska bli framöver. Har ett gammalt recept på hemgjord glögg efter min mormors systers man som var apotekare. Jisse så långt de blev då. Stark som attan. Choklad lät ju inte dumt men jag är ju lite underlig så jag vill at glögg ska vara glögg. Men ha de så gott nui veckan..

  Kram LIsa

  SvaraRadera
 12. Nu har jag försökt lära mig att dricka glögg i nästan hela mitt liv, men det vill sig inte....men det luktar gudomligt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 13. Vackra bilder och gott med glögg :)
  En find dag till dig, MALIN

  SvaraRadera
 14. Hej
  Jag har aldrig gjort egen glögg men ska göra det nu efter ditt fina tips. Tack så mycket :)
  Ha en fin dag,
  Jessica

  SvaraRadera
 15. Här väntar vi till första advent. Står en Blossa 2011 och väntar, är så nyfiken på årets smak!
  Ha en bra dag!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 16. By administering the HSLC test to Mizoram State students, the MBSE board has effectively completed its mission. The board also creates the curriculum for its associated schools. The HSLC examination drew a large number of candidates. MBSE HSLC Textbook 2023 Those who took the Mizoram Board 10th Exam 10th Textbook 2023 would be waiting for the results. The Mizoram HSLC 10th Textbook 2023 may be downloaded directly from the website below.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!