måndag 21 november 2011

Smidigt

Att baka pepparkakshus är roligt men tidskrävande och jag gillar mest att dekorera än baka. Jag och äldsta sonen testade igår en färdig byggsats med pepparkakshus. Så himla smidigt tycker jag. Allt som behövs är att smälta socker:)


Vi struntade även att göra egen kristyr och dekorerade med färdig från Dr. Otkers. Hann knappt att fotografera "bakverket" innan det försvann i sonens mun :)Nästa helg blir nog en stor bakdag. Då ska riktiga pepparkakor gräddas här hemma. Ingen mera fusk :) Bakar ni pepparkakshus i Jul?

Ett litet jularrangemang  i vardagsrummet
Önskar er alla en bra start på veckan.

15 kommentarer:

 1. Vi har byggt pepparkakshus sedan barnen var små och kör alltid med byggsatser! Vi brukar även använda limpistol vid ihopsättandet, vilket både är smidigt och enkelt då barnen vill vara med! :)

  Vilket sött hus ni fick till! :)

  Kram♥ igen!

  SvaraRadera
 2. Man ska kanske försöka sig på ett skräddarsytt pepparkakshus.... *ler* för att göra ett eget blir bara skevt för mig! Fint blev det! Kram Iréne

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Här blir det också färdig byggsats till pepparkakehuset,men så snyggt pyntat är inte vårt...
  Kram kram Anna

  SvaraRadera
 4. Så får man mer tid och tålamod över till det roliga, att dekorera :)

  SvaraRadera
 5. Vi har som tradition att bygga ihop ett pepparkakshus den andra advent. Jag köper en "byggsats" och sen när allt är dekorerat och färdigt, ja då ställs det in i vitrinskåpet i vardagsrummet.
  Ha en fin kväll!
  //Marie

  SvaraRadera
 6. Hej, när barnen var små gjorde vi den ena designen efter den andra och det var kul, men blivit lite lat så är på senare år, så vi får se vad det blir i år, beror på lust och ork. Men ett peppishus det måste det bli:) Christina

  SvaraRadera
 7. Åh vilket härligt pepparkakshus,och smidigt med;)

  Önskar även dig en härlig start på den nya veckan och en skön kväll

  SvaraRadera
 8. Jag har gjort pepparkakshus en gång (ska nog visa bildbevis på min blogg i veckan ;) men det är inte min grej - vi kör med pepparkaksgardin istället och det är väl dags att ta tag i det projektet nu till helgen så man får njuta av den ett tag ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 9. Hej! Va fin den blev. Jag och dottern ska bygga hus i helgen tänkte jag.
  Önskar dig en trevlig dag!

  SvaraRadera
 10. Hej. Vilket fint hus, inte konstigt att han vill ha det för sig själv ;) Vi brukar också göra pepparkakshus. Jag inte är så jättenoga med det längre, men kommer inte undan då barnen säger "men mamma, det är ju tradition!" :D/Kram Malin

  SvaraRadera
 11. Så fint det blev, huvudsaken man pysslar tillsammans och att det luktar gott ;)
  Jag har slutat med hus, men inte med att baka peppisar, min yngsta är snart 18 och då får vi prioritera tiden... (jag använde limpistol senaste åren...)
  Jättefint i hörnet, jag gillar grenen!!
  Ha det gott, kram Jenny

  SvaraRadera
 12. Hej...

  Vet inte om det blir ngt pepparkakshus iår.. OM det blir - så blir det också en färdig byggsats!

  Ha en fin kväll!
  Kramen jenny

  SvaraRadera
 13. Åh vilken sött hus!!! Hemma hos oss är det maken som gör pepparkakshuset med dottern och det hör till traditionen :) Men vi har inte hunnit med det ännu, herregud vad det är mycket att göra hela tiden, gissar att jag kommer att vara sist i hela blogglandia med julstöket, haha!! Jättefint arrangemang i vardagsrummet, tack för fin inspiration!!!

  Stööörsta kraaaaaaaaaamen aka

  SvaraRadera
 14. Jag har bakat pepparkakshus sen grabbarna var små,nu har det varit uppehåll nåt år för dom är vuxna..;))Men som tur är har jag ett barnbarn på 2 år så nu ska jag sätta fart igen..;))) Jag använder färdiga mallar,men ett år gjorde jag ett stort själv som jag satte en lampa i och det var fint må du tro...;)))Å du jag visste inte att det fanns färdig kristyr så tack för tipset...KRAM och ha en ljuvlig dag!!

  SvaraRadera
 15. Hej vännen!
  tittade på ett pepparkakshus häromdagen, men köpte inget. Gillar ditt jularrangemang i vardagsrummet. Ska bli kul att följa ditt fortsatta julfixande.
  Kram Elin

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!