söndag 7 augusti 2011

1-års kalas och utekökspremier


Uteköksbänken är nästan färdig och jag vill tacka min fina bror för det fantastiska jobb som han har gjort. Jag blev så himla nöjd med resultatet och glad för att vi han innan Leos 1-års kalas.
Vi ställde bänken under äppleträdet vid poolen.  Där mellan fruktträden skulle gästerna sitta. Jag har inte hunnit piffa bänken ordentligt och tog bara några bilder innan gästerna kom. Det kommer flera bilder framöver när plåten till bänkskivan kommer på plats. 
Nu är bänken provad och jag tycker att den är helt fantastisk praktisk för den rymmer så många saker. Jag har inte hittat någon bra plats till bänken men man kan ställa den var man vill i trädgården.

1-årstårta


Denna gång bakade jag chokladtårta med mangoyoghurtmousse. Chokoladbottnar har jag bakat på samma recept som till storebrors kalas bara har bytt potatismjöl till kakaopullver. Och här kommer reseptet på mangoyoghurtmousse:
1-2manho (350 g fruktkött)
1 dl strösocker
3 msk vatten
2 äggulor (40g)
5 gelatinblad
2 dl grädde
1 dl matlagningsyoghurt
 • Mixa mangoköttet. Blanda socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. Häll den varma sockerlagen på äggulorna och vispa det till det är fluffigt och avsvalnat.
 • Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme och blanda ner lite av äggsmeten. Blanda sedan resten av äggsmeten. Vispa grädden lätt. Blanda ägg- och gelatinblandning med  mangomousse, grädde och matlagningsyoghurt.


Jag var så upptagen med kalasförberedelser och har inte hunnit titta in hos alla er som lämnar kommentarer.  Ber mycket om ursäkt och lovar ta en ordentligt titt i era bloggar ikväll.

12 kommentarer:

 1. Den här tårtan såg då väldigt go å smarrig ut.

  SvaraRadera
 2. Så härligt med oväntat besök! Och särskilt när det är ett fint sådant!

  Hit vill jag kommer tillbaka!

  Kramar/ Lena

  SvaraRadera
 3. Oj så fint kök. De hade jag inte ens haft ute så vakert var de. Vilken snickare. Förstår att du är helnöjd gumman...

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 4. Vilket jättefint utekök! Jag skulle också vilja ha ett, men vi har en lite för liten uteplats...

  Jag tror att du kan odla djungelgurka mot en varm husvägg i söderläge!

  Kramiz Madde

  SvaraRadera
 5. Hur kan du göra så himla fina bakverk!?! Jag vill också kunna det...

  Kramiz Madde

  SvaraRadera
 6. Hej =) Välkommen ska du vara. Så roligt att få nya besökare. Visst är väl Herr Hugo fin. =) Tack för dom rara orden om bloggen också. Ska kika vidare här inne hos dig, vart nyfiken nu kram på åter hörande =)

  SvaraRadera
 7. God morgon, vilken fantastiskt fin köks-byggnad ;)
  Den ska jag allt ha i huvudet den dagen om hundra år jag får ett utekök, hihi
  Jag har platsen men inte köket, hihi.
  Så söt tårta, vad duktig du är. Och den låter ju väldigt god, jag om älskar allt sliskigt, hihi
  Ha en härlig måndag!!
  Kramkram / Nettan

  SvaraRadera
 8. Åhh vilken tårta- mums! Underbart kök! Kram Johanna

  SvaraRadera
 9. Halloj!

  Jisses vilket utekök! Nu ser ju min diskbänk otroligt fjuttig ut i jämförelse, hihi! =) Duktig bror du har. Får bearbeta N så han kanske kan bygga något liknande åt mig...

  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Vilken underbar tårta!!/Christina

  SvaraRadera
 11. Vilket mysigt kök, och super duperfin tårta!!! =D

  SvaraRadera
 12. The Same Way, Candidates can Check the Details of the TN HSC Exam Pattern as well. As you All Know, The Examination Contains the Questions From the Paper 2023 Itself. Aspirants Must Check the Paper 2023 TN 11th Previous Paper 2023 for Sure in Order to Know all the Detailed Topics for Each and Every Subject.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!