måndag 22 augusti 2011

En ny växt?


Sicksackbuske

Ibland när jag känner mig nere åker jag till en plantskola och vistas bland blommor och träd.Här om dagen åkte jag till en stor blomsterbutik för att "läka min själ" och hittade där en annorlunda växt.  Corokia cotoneaster eller Sicksackbuske stod på lappen. När jag googlade hittade jag inte så mycket.
Inköp av blommor var inte planerad men det blev så att plantan på något sätt drog mig till sig så jag köpte plantan, en kruka och ett betongäpple.Nu vet jag inte om busken ska stå inne eller ute. Vad ska jag göra med plantan på vinter? Där i butiken fick jag inte mycket information om skötsel. Återstår bara att testa eller googla vidare :)
Vag tycker ni om busken: är den ful eller vacker?

29 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att vara bland växter, fridfullt. Betongäpplena är så fina, jag har varit på vippen att köpa mej ett (beslutsångest) men snart kommer det nog att finnas ett hemma hos oss också. Hoppas du får reda på hur du ska sköta din läckra växt, jag är ingen hjälp där tyvärr.
  Ha de gott
  Marie

  SvaraRadera
 2. Tycker den såg kul ut, skulle gärna ha en hemma! :-)

  SvaraRadera
 3. Tycker den ser annorlunda ut och jag gillar det som är lite annorlunda...så jag tycker den är fin. Några råd om skötsel har jag inte, har aldrig sett en sådan förrut. Att visstas bland blommor är avkopplande och skönt.
  Du undrade om jag skapade monogrammönstret till kuddarna själv...nej finns en sida på nätet som har fullt av olika sådana mönster. Vill du ha länken dit så sig till.
  Ha en fin dag
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Vilken häftig växt, den gjorde sig dessutom superfint där du ställt den. Den var skulptural och rolig och elegant på en och samma gång!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Det var en rolig växt, ser ju helmysig ut:-) Måste kolla om jag kan få tag på en.... Äpplet var sött också...
  Ha det gott!
  Anita K

  SvaraRadera
 6. Hej
  Tycker om den men kan inte ge dig några skötseltips..
  tack för dina ord ligger i soffan och försöker kurera mig..
  kram
  sandsra

  SvaraRadera
 7. Jag gillade växten lite udda som ett "sagan om ringen"-träd. Gillade betongäpplet också - så himla fint!

  Kram F

  SvaraRadera
 8. Jättefin växt!!! Jag har en lite mindre variant med liknade stam och blad... som min ena dotter trodde var en vissen och bortglömd växt... nu har hon en likadan! :)

  Vet inte när det gäller skötselråd, men min står inte i solljus och behöver hållas jämt fuktig… det kanske är lika med din?!

  Hoppas att du känner dig gladare i själen idag!!!

  Ha en fin dag!
  KRAMAR♥ Maria

  SvaraRadera
 9. Hej! Jag höll i en exakt likadan växt igår i blomsteraffären. Till mig sa de att den går att plantera ut, det är en perenn som är nära släkt med någon vanlig (hon i butiken mindes inte namnet) buske som man brukar ha i trädgården. Å, ja hon sa att den ska se lite vissen ut.. hihi.. Kanske är den som Sophoran, den ska hållas fuktig. Lycka till! Kram Evelina
  www.vita-hjartan.blogspot.com
  Ps.. Vet inte varför jag inte kan kommentera vanligt hos dig.. :/

  SvaraRadera
 10. Länken finns på din mail nu.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 11. Växten är riktigt fin, såg en på "min" blomsteraffär för någon vecka sedan. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter- det var något krångligt och svårt!


  Ha en fin tisdagskväll!

  Kramar

  SvaraRadera
 12. Vad spännande med en helt ny okänd växt!

  Kramiz Madde

  SvaraRadera
 13. Vacker skulle jag säga =)

  SvaraRadera
 14. Vad spännande med växter som man aldrig har stött på tidigare. Bara det gör dem vackra tycker jag och lite av en utmaning tills man har lärt sig hur de funkar. :)

  Sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 15. Jag köpte en Corokia förra veckan, de är verkligen jättevackra. Passar så bra bland allt det vita =)
  Den vill stå ljust, klarar halvskugga men inte stark sol. Man kan ha den ute i kruka eller inne och den måste hållas lätt fuktig, om den råkar torka till så är det svårt att rädda den så vattna den två gånger i veckan och plantera gärna om den i en terracottakruka istället för plastkrukan den kommer i. Det är allt jag vet om corokia =)

  SvaraRadera
 16. Hej,hamnade här just för att jag försökte googla på denna växt som jag har en svår "hang up" på. Men av kommenterarerna att döma, är det inte så svår att få tag på. Mkt Bra. Fin blogg har du också. KLem

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!