onsdag 17 augusti 2011

Årets stora skörd

Tidigare i år....I våras exploderade plommonträdet i blom. Trädet var otroligt vackert och helt täkt med små vita blommor. I augusti...

Senare förvandlades blommorna till plommon och nu mognar alla på en gång. Jag har kokat plommonmarmelad och en del hamnar i frysen. Har redan kokat 10 liter marmelad och det finns massor plommon kvar. Vad kan jag göra mer av plommon?Här visar jag en liten burk av nykokta marmelad. Vanligtvis fyller jag marmeladen i glasburkar i olika storlekar, men de passade inte här   :)  Jag visar även mitt senaste inköp: gamla tallrikar i nysilver. De gamla kaffeskedarna är en present från min mamma. Allt är oputsat. Har ni några bra tips på hur putsa nysilver?8 kommentarer:

 1. Så härligt med plommonen!

  Hoppas mina är ätmogna nu också.
  Har läst att man kan frysa dem som de är och ha till kräm och marmelad senare.

  Tyvärr kan jag inte ge något tips på puts, hoppas någon annan kan.

  Ha det fint!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Härligt med en sådan skörd! :-) Nej tyvärr, har inte putsat silver på många år och då körde jag bara på med något silverputsmedel. :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken skörd av plommon...gott.
  Inget annat råd ang.silver mer än att jag själv putsar med vanligt silverputs, fast jag blev inte riktigt nöjd sist.

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Plommon i all ära gumman. Men tallrikarna föll jag handlöst för. Oj så vackra. Ha de så gott och så duktig du är. Fina bilder..

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 5. Du får göra några plommonpajer att ha till kaffet. Här putsas inte nysilvret, tycker det är snyggt när det är lite svart. Förutom silverbesticken men dom kör jag med silverputs eller tandkräm.
  Mamma C

  SvaraRadera
 6. Vi har också massor av plommon och funderar också på vad man mer kan hitta på med dem.
  Ha det bra!
  Kram Emma

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!