lördag 28 september 2013

Middag på en bräda

Idag när det storhandlades på ICA tog jag en sväng till husgerådsavdelning. Till min förvåning fick jag syn på hela serien av Jamie Olivers produkter. Jag kunde inte gå tomhänt därifrån och en stor serverings bräda som var på rea fick följa med hem.   


Och idag blev det premier - Faijtas med Kormasås och tacobröd.
 

 

Faijtas med Kyckling och Lövbiff och Kormasås 

(6 prortioner)

340g lövbiff
340g kycklingbröst

Marinad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1-3 st röda chilifrukter, finhackade (beror på hur hett du vill ha det) 
1 kruka färsk koriander 
2-3 st limefrukter, saften
2 msk olivolja 

  
Till servering
1 st grön paprika i strimlor
1 st röd paprika i strimlor

85 g champinjoner
 1 st. rödlök
smör och olja att steka i 

Kormasås
2 vitlöksklyftor, tunt skivad
1 tsk mald gurkmeja
 1 rödlök, fint skivad
200 g konserverade hackade tomater 

 200ml  turkisk yoghurt
1 tsk smör 
 

1. Skär biff och kyckling och strimlor och lägg dem i två olika skålar. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt den stå ett litet tag. Lägg ner köttet i marinaden och låta det stå 4 timmar.
2. Gör såsen. Smält smör i het panna och tillsätt vitlöken, gurkmeja och lök. Stek ett par minuter tills den är mjuk, tillsätt sedan tomater. Koka tomaterna innan du lägger till yoghurt. Koka upp under omrörning och sänk värmen så att yoghurt puttrar försiktigt. Det kommer förmodligen att stelna lite, men oroa dig inte, kommer en vispning från en stavmixer reda ut. Koka försiktigt i ca 20 minuter tills såsen börjar tjockna. Salta försiktigt och släck värmen.
3. Skär paprika, lök, champinjoner i strimlor.
4. Värm en stor stekpanna tills den blir riktigt het. Lägg i en liten klick smör och en skvätt olja och börja fräsas med löken och paprikorna och champinjoner, de skall inte blir brända men riktigt mjuka och smarriga. Lägg i lite i taget så att pannan fortfarande håller värmen.
5. Tag bort det som är klart ifrån pannan under tiden och lägg det under lock så att det håller värmen.
6. Stek sedan köttet och gör på samma sätt, när allt är klart lägger du det i pannan en sista gång för att varma upp det ordentligt.
Nu är det bara att servera med alla tillbehör! 

2 kommentarer:

  1. Det där både lät och såg gott ut. gillar bräda som du köpt också. Kul att servera på lite annat än vanliga tallrikar.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Jag ska köpa Jamies Middag på 15 min, recepten lockar mig, Har kollat hans snygga uppläggningsbrädor i serien...
    Fin bräda du har!

    kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!