onsdag 25 september 2013

En lycklig dag i Prag

...Fortsätter skriva om Prag. Jag har blivit riktigt såld på den här staden men sin enorm arkitektur, fantastiska husfasader och lugna parker.
Dagen startades på ett mysig café Bakeshop nära lägenheten med en croissant, fräschpressad juice och en stor kopp kaffe.  Sedan åkte mannen till konferensen och jag promenerade över Legii Bron ner till Kampa parken och fram till berömda Pragborgen.

Babys skulpturer bredvid Kampa Museum
För att komma upp till borgen tog jag  mig upp för en rejäl uppförsbacke med trappor och kullerstenar. Vidare in genom Gyllene porten fram till Heliga korsets kapell...

S:t Vits Katedralen
....och vidare till Svarta tornet där  ligger ingång till Trädgården på fästningsvallen och Palasträdgårdarna - en serie vackra terrassträdgårdar.

 
Vy på Palasträdgårdarna
Sedan blev det lunch hos U Tří Zlatých Lvů där smakade jag på en av traditionella tjeckiska rätter: anka med rödkål och klimpar. Restaurangen kan jag varmt rekommendera för en prisvärdlunch.


Och eftermiddags fikapaus på Choco café i gamla stan med stort utbud av choklad i alla möjliga former. Jag mumsade på en varm choklad, tjock och mörkt som jag fick äta med sked. Riktigt gott.
Dagen avslutades med god middag på restaurang Stoleti i Gamla staden med traditionella tjeckiska rätter och ett gott vin.

En glad bloggerska på promenad i gamla staden
Imorgon drar vi hem. Här är riktigt bra men hemma är bäst. Som jag saknar mina pojkar. Vi ses! Kram!

1 kommentar:

  1. Underbara bilder! Prag är min favoritstad också. Jag var där 1991, sommaren efter att muren föll och allt öppnades. Då fanns det inga "lyxbutiker" eller ellr något alls. Kändes mycket "öststatslikt" Minns att boka tågbiljetten ut ur Tjeckoslovakine var en helt galen historia. Men en sådan vacker stad med så mycket fina sevärdheter, vackra byggnader. Skulle vilja åka tillbaka någon gång. Besökte du den gamla synagogan med begravningsplatsen nere i det judiska kvarteret. Den där de begravt i flera lager sedan tidigt 1400-tal? Fantastiskt vacker och spöklik.
    Kram Anette

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!