måndag 30 januari 2012

Januari är slut

Hej på er!
Hur hade ni det idag? Jag blev väldigt inspirerad av Lena med bloggen "Jag och vitt" som satt igång med trädgårdsförberedelser och idag spenderades en hel del tid att kolla frön på nätet.


Till min stora glädje slog myrten ut med nya gröna spröda blad i vardagsrummet.  Jag köpte myrten som ett litet exemplar för några år sedan. Det visade sig att trädet trivs väldigt mycket här och hunnit växa ganska mycket. Snart är det dags att köpa ett till. Däremot trivs olivträdet definitivt inte och har tappat nästan hälften av sina blad. Är det normalt? Hur mår era krukväxter?

Önskar er alla en fin start på veckan och ett gott slut på månaden!

12 kommentarer:

 1. Har aldrig vågat ge mig på vare sig myrten eller olivträd, har fått för mig att de är så svåra. Det låter ju inte riktigt bra att bladen ramlar av dock. :-)

  SvaraRadera
 2. hej Nelya
  Fin blogg du har! Jag älskar myrten men har aldrig riktigt lyckats få dem att vara. Nu har vi nyligen flyttat och jag har fått en veranda/uterum. Ett olivträd ska få flytta in där i vår, så får vi se om jag har större tur med det...

  Vilka fiiina lampor jag fick från din butik. Bild kommer på bloggen så småningom...

  kram

  SvaraRadera
 3. Kul att myrten trivs så bra! Den har jag aldrig lyckats med. Med oliver förstår jag ingenting. Min svägerskas har hon haft i snart 15 år och hon gör allt man INTE ska och det trivs förträffligt. Märkligt. Så jag vet inte. Mina krukväxter annars trivs bra för jag har bara väldigt lättvindiga, tåliga saker.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så olika det är....hos mig dör Myrten och Olivträden mår toppen ;)

  Kram f

  SvaraRadera
 5. Hejsan!

  De flesta av mina krukväxter har fått flytta upp i sovrummet nu eftersom att vi har svalare där än i vardagsrummet där vi eldar i kaminen..

  Är riktigt sugen på ett olivträd, har aldrig haft ngt. Myrten har jag inte heller haft - ditt var himla fint!

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 6. mitt olivträd är lämnat på vinterförvaring och jag har inte ens vågat fråga hur de mår. Myrten har jag inte köpt nån faktiskt. Du vet mina svarta fingrar.. Fint du har..

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Har inte provat vare sig myrten eller olivträd, de är vackra men olivträd har jag hört ska vara gruvligt svåra att handskas med...
  Ha en bra tisdag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Är helt kass på blommor och växter så jag kan tyvärr inte ge dig några goda råd. Det var ett väldigt fint stilleben du gjort på bordet! Kul med inspirerande bloggar! Kan ibland surfa runt bland bloggfavoriterna för att få motivation till att grejja i ordning eller bara för att sätta igång att städa. Ha det så bra! Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Båda funkar hos mig, olivträden blommar just nu?!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Hej vännen! Mina växter mår bra...när de får vatten!! *ler* Har ändå väldigt många stora i mitt hus, de har nog vant sig att få för lite omsorg! Kul när man börjar att kolla på fröer och kan så lite smått! Ha en fin kväll! Kram Iréne

  SvaraRadera
 11. Kendriya Vidyalaya Sangathan (KVS) recently Announce 11th Class Final Exam Schedule 2023 for Subject English, Hindi, Mathematics, Physics, Biology, Gk & Comp, Chemistry, Accountancy, BST, Economics, Phy. Education Subject Wise. Our Website Provide KVS 11th Class Question Paper 2023 The Achievement Marks the Talent of the Students and the Future of the Students. KVS 11th Class Question Paper 2023 Students works hard to achieve the marks, 100% Percentage was written to Reflect the Answer The Student will Receive a Reward for KVS 11th Class Exam, our Website Will be Provide KVS 11th Sample Papers 2023 2023 Subject Wise Pdf Format, Students Regularly Practice Guess Paper 2023, Previous Paper 2023 for Final Exam Best Preparations.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!