torsdag 12 januari 2012

Årets längsta projektDet här projektet startade jag i somras och det blev det längsta projektet hittills. Jag var så engagerad i början när jag hittade denna fåtöljen och kunde redan se i huvudet hur fint den skulle passa här på ovanvåningen.  Sedan tänkte jag att tapetsera en fåtölj skulle vara lätt som en plätt för jag lyckades att snabbt klä om en gammal fåtölj i våras.
                                                      
Nu är fåtöljen fortfarande halvfärdig. Kolla så många nitar den har och alla måste de dras ut.  Jag är nästan färdigt med det här arbetet, bara 200 nitat kvar:)
Nu återstår också att välja ett nytt tyg. Jag funderar på ett kraftigt naturlin som passar fint till den vita stilen. Vad tycker ni? Någon som kan dela av sig med erfarenhet av tapetsering?


11 kommentarer:

 1. Jag har en ärvd fåtölj som jag vill fixa men varit lite orolig för att jag inte klarar..har ju ingen större erfarenhet av tapetsering.
  Nu var jag inne hos bloggen Hvitur lakrits, eller hur det nu stavas, och såg hennes oklädda. Det var riktigt snyggt..

  Lycka till, kram o trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Hej du! Nää tyvärr kan jag inget om sånt..Klätt om stolar på sin höjd men inget så avancerat! ha en trevlig helg du..kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!
  En sån underbar fåtölj - avis! =) Behöver du verkligen ett nytt tyg? Hur ser "fodret" ut? Älskar gamla fåtöljer där man "struntat" i att klä om utan man ser juteväven. Har även sett små nätta soffor som har målats svarta och sedan klätts med grå lammull, också jättesnyggt. =)
  Är helt säker på att vad du än väljer så kommer fåtöljen bli helt underbar!

  kram kram

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar möbel, förstår att det tar tid, man vill ju verkligen göra det ordentligt när man tar sig an ett sånt projekt!
  Den kommer bli hur fin som helst.
  Ha en fin fredag och underbar helg.
  Kram kram
  Jessica

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar fåtölj! Men inte har jag någon erfarenhet med att klä om saker men önskar många gånger att få gå någon kurs! Vem vet jag kanske tar tag i det nu när färändringens vindar börja blåsa hos mig!! Ha en fin helg! Kram Iréne

  SvaraRadera
 6. Vilket hästjobb men gud vad fin den kommer att bli när den är klar !!!

  Ha en trevlig helg ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 7. Ja du...vilket jobb, men tänk vad fint det kommer att bli!
  Du är så himla duktig!
  Projekten kan leva läääänge...
  Jag har en roko som jag börja med...få se...2006....haha...har inte bestämt mig än!
  Blir nog fint och hoppas du hittar tyget DET!
  Kram och ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Hejsan!

  Oj, så fin fåtölj! Kommer nog att bli kanoners med ett beigeaktigt tyg!

  Duktiga du som fixar att tapetsera själv. Jag har en jättefin Emmafåtölj som skulle behövas kläs om, men jag vågar inte riktigt ta tag i det...

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 9. Oj, hoppla, det här var inte rätt inlägg för mig att läsa. Jag står nämligen inför valet att försöka klä om två gamla fåtöljer eller lämna in dom......nu blev jag skakis......vad gör jag. Är det knöligt och tråkigt alltså.....Din stol ser fantastisk ut och hade du bott i det där slottet i Frankrike som vi alla drömmer om hade du inte behövt göra något åt möbeln, eller hur....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Vilken underbar stol!! Kan tänka mig att det blir snyggt med naturlin som du tänkt dig! Vilket tålamod du har! Imponerande! Trevlig Helg! Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Hej! Jag tror du är hjälpt av att kika in här:
  http://tapetseriosant.blogspot.com/
  Eva är otroligt skicklig!! Välkommen in till mig o tävla också på Kavalkaden!
  Kram Marie1

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!