tisdag 17 december 2013

Julblomma - hyacint


Jag kan inte föreställa mig december och jul utan blommor - amaryllis, julros och hyacinter... särskilt hyacinter som fyller huset med sin underbara doft. Förra året var det vita hyacinter i huset. Detta år mixade jag blåa och rosa för jag ville ha färg.


Jag sparar alltid mina överblommande hyacintlökar och låter dem stå kvar på ett fönsterbreda. Jag fortsätter sköta de som en vanlig blomma och vattnar vid behov.  När bladen har vissnat  lägger jag lökarna i en balja och förvarar torrt och svalt över våren och sommaren. Sedan planterar jag ut dem i augusti-september. Hyacintlökarna börjar blomma ute igen i april-maj.

4 kommentarer:

  1. Det är så fint och mysigt med julblommor...i Sverige. Det är festligt hur man ändrar sig när man flyttar till andra sidan jorden där väder och klimat är annat till jul. Här prunkar trädgården ute nästan året om och man har fullt upp förutom några kalla månader under vår vinter. Så inomhusblommor blir verkligen inte av, för man varken hinner eller orkar se om alla ute och inne. Till jul så köper jag iallafall alltid en eller två julstjärnor då de börjat bli ganska vanliga nu här i Melbourne och så nöjer jag mig med att titta på allt som växer ute istället. Fast visst saknar jag inohusblommorna lite ibland.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Tror du att jag skulle kunna spara min amaryllis-lök på samma sätt som du beskriver? :D

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!