torsdag 24 juli 2014

Sommarlunch


I år testade jag sätta sockerärtor och bondbönor i köksträdgården. Det gjorde jag med tanke på växelbruk för bönornas rötter berikar jorden med kväve. Kvävet kommer andra växter till del påföljande säsong.


Vi började skörda sockerärtor för några veckor sedan och idag blev det dags att provsmaka bondbönor.
Jag hittade ett recept på dip på bondbönor och till det bakade jag focacciabröd  med rosmarin, basilika och oregano. Väldigt somrig lunch blev det.


Här kommer receptet:
 5 dl nyspritade bondbönor
1/2 dl olivolja
1 msk citronsaft
fingersalt

1. Koka bondbönar i ca 5-10 min. Skala bort det yttersta höljet.
2. Lägg bönorna i mixer och tillsätt olivolja, citronsaft och fingersalt.

Om dippen blir för tjock kan man tillsätta lite vatten.


3 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!