tisdag 17 juni 2014

I köksträdgården - första skörd

I våras var det mycket arbete i köksträdgården: det rensades, planerades, gödslades och såddes. Nu, ungefär om en månad börjar jag få resultat för min ansträngning. Rädisor, lök, sallad, persilja, dill, rosmarin och basilika hunnit växa till sig ganska bra och jag kan börja skörda.


Idag plockade jag de första rädisor och vi ska äta dem med dipp. Här är receptet till den godaste dippen:
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
20g mango chutney
1/2 kruka persilja
1/2 tsk curry
salt och peppar

Mixa alla ingredienser i en mixer. Smaka med salt och peppar. Ställ i kylskåpet en timme innan servering. 
Nu väntar jag med spänning på potatis, tomater, gurkor och paprikor :)

4 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!