torsdag 5 juni 2014

Stilleben och recept


Jag kunde inte låta bli att lämna Côte d'Azur utan att köpa en riktig god, smakrik närproducerade olivolja på den lokala marknaden.


En handgjord skärbräda i olivträd och en söt rivare till parmesanost följde också med. Det fanns många fina saker i de lokala hantverksbutiker.... Ångrar lite att jag inte köpt en stor mortel i olivträd som jag skulle ha mycket användning av.


Om du har en basilika i trädgården som växer så att den knakar... (detta år har jag äntligen lyckas med basilika efter flera år misslyckade försök)


....då är det dags att göra hemlagad PESTO.

(2 portioner)
25 g pinjekärnor (solroskärnor går också bra att använda)
färsk basilika (1 kruka )
1 vitlöksklyfta
1 dl olivlja
50g riven parmesanost


Det var mitt bidrag till torsdagstema hos Fabriken.

8 kommentarer:

  1. Så vackert. Och skärbrädan, jag älskar den!

    SvaraRadera
  2. Fint och så gott med äkta råvaror!

    SvaraRadera
  3. Lite omvårdnad till så kan nog basilikan hemma bli pesto! Fina foton.

    SvaraRadera
  4. Härliga bilder och vackra saker!
    Susanne

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!