måndag 19 september 2011

Olivträd

Gårdagens besök till plantskolan resulterade i inköp av ett olivträd (fast jag letade efter en klätterros med ljuslilla blommor).


Att ha ett olivträd hemma var en av mina största drömmar men varje gång när jag passerade rader med medelhavsväxter stoppade jag mig: "det är för dyrt", "jag köper den nästa gång".
Denna gång tyckte jag att priset var bra och dessutom hittade jag inte rosen.  Hemma kom tvivlen fram som ledde  till grubbleri: var det bra att köpa trädet i slutet av säsongen och hur ska jag sköta det under vintern?
Mina bloggvänner om ni har något erfarenhet eller tips om olivträdskötsel skulle jag bli jätte tacksam för det.

Hoppas ni har haft en skön helg och önskar er alla en mycket fin vecka!

14 kommentarer:

 1. Jag har haft mina i 6 år nu och de mår bra, Det är konstigt för jag klarar inte många andra växter...
  Svalt om natten, varmt på dagen (soligt fönster), (ställer in svalare i de rummen de står om natten)mycket vatten på sommaren, mindre vinter halvåret. Tror att de flesta vattnar för lite faktiskt, syrran har blomsterbutik och har lärt mig.
  Lycka till!

  Kram

  SvaraRadera
 2. ..ställer in temperaturen svalare om natten, ska det vara...

  SvaraRadera
 3. Åh, det känns som att jag skulle mörda ett sådant ögonblickligen så jag vågar inte ge råd alls. Men fina är det och jag skulle gärna ha ett jag med. :-)

  SvaraRadera
 4. Jag är ingen expert, men när jag köpte mitt olivträd (i vintras) fick jag rådet att ställa det ljust och svalt och absolut inte för varmt!!! Mitt träd behövde mycket vatten, märk väl att jag skriver behövde "flinar", och tappade löv om det torkade. Lycka till med ditt träd!!! :)

  Vacker klänning på bilden!!!

  Ha en fin kväll!!!
  Kramar♥ Maria

  SvaraRadera
 5. Inte så mycket vatten svalt år vad jag vet.Lycka till med ditt träd.Bara så snygg klänning.Ha en skön kväll.Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 6. Hej vännen och grattis till ditt fina olivträd! =) Köpte mina egna första träd i våras och är nu, precis som du, lite nervös över hur första vintern ska gå... Har precis ställt in dem från uterummet där de har trivts, massor av vatten och lite gödning då och då. Vinterhalvåret vet jag dock inte så mycket om! Vi får ta till vara på tipsen här ovan, både du och jag. ;)
  Äääälskar din fina provdocka! =)

  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Sååå snyggt klädd provdockan är!
  Lycka till med olivträdet, ser att du fått råd.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 8. Provdockan är verkligen underbar!


  Kramiz Madde

  SvaraRadera
 9. Jag blir avudsjuk på dig nu. Jag har aldrig vågat skaffa mig ett för jag tror absolut att jag skulle döda det direkt.
  Jag ska tänka om nu och genast skaffa mig ett jag också..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 10. Så snyggt du ställt allt tillsammans! Hoppas du får njuta av det fina olivträdet länge! Jag har tyvärr inga tips om hur man får dem att överleva men de är nog rätt tåliga har jag förstått. Ha det så bra! Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Jag har inga gröna fingrar men mina olivträd verkar trivas med min sparsamma behandling, de står ljust och får vatten ca 1 gång per vecka och verkar "gilla läget" ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 12. Hej gumman..Oj så fin bild. Trädet är så grön och fint och så snygga kläder på provdockan. Men inget åd kan jag ge dig. Mitt träd står ännu ute på lilla verandan och jag har ine en aning om hur jag ska ställa det i vinter. Hoppas du får nåt bra råd så du kan ge mig de sen...

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 13. Glömde säga att om du klickar på länken till boken som jag har på min blogg (alltså "Decorate") så kommer du till både recensioner och möjlighet att se bilder. Jag gillar den jättemycket! :-)

  SvaraRadera
 14. The Gujarat Board Conducts the 9th Board Examination for Class 9th to Examine the Knowledge and Academic Progress of Students and Promote Them to a Higher Level. Students are Advised to get Familiar with GSEB 9th Syllabus 2023 the GSEB Guess 9th Online Lesson Syllabus 2023 Details Thoroughly Before Starting Preparing for the Examination.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!