onsdag 29 januari 2014

Thonet karmstol


Hittade en stol i källaren i Thonet-stil. Hur gammal stolen är, är svårt att säga, kanske från början av 1900-talet.  Den är i sin ursprungligen färg som har blivit benvitt med åldern och saknar tyvärr något tydligt märke. Karmstolen stod glömd i en hörna. Tänk vilken fynd man kan göra :)

Källa
Visst påminner stolen karmstol No.B9 Le Corbusier som jag hittade via Pinterest.
Nu börjar min kollektion av gamla udda stolar ta form. Jag saknar bara 2 pinnstolar för att placera alla dem i vårt kök.

7 kommentarer:

  1. Snygg stol! Jag gillar också olika stolar varianten. Just nu har jag dock samma överallt. Men en dag kanske det blir dags igen. Hade så i min lägenhet jag bodde i för länge sedan.
    Kram Anette

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!