tisdag 21 januari 2014

Krispiga tulpaner och loppisfynd


När jag handlar mat på byns ICA-butik tar jag ibland en sväng till lokala seconhandaffären som ligger i närheten. Det är sällan jag kommer med tomma händer därifrån. Jag hittar alltid någonting som behövs eller inte behövs :).... så var det även denna gång när jag kom hem med en vas och ett gult halsband. En vas till tulpaner letade jag faktiskt efter för här hemma fanns det ingen riktig tulpanvas. Det gula halsbandet tyckte jag var vacker med sin gula färg och form att jag inte kunde stå emot och köpte den med.
Nu står anspråkslösa tulpaner i en ny vas i köket och gläder mig oerhört mycket, precis vad jag behöver i denna årstiden.

Tips för att hålla tulpanerna lite längre:

- Snitta stjälkarna ca 2 cm med en vas kniv och låt de stå i förpackningen ca 1 timme i iskallt vatten. 
- Plocka av förpackningen och använd lite högre vas som ger stöd runt om och inte för tight nertill.
- Byt vatten varje dag och lägg gärna några isbitar per dag.   

Jag brukar köper tulpaner när jag handlar mat och märker ingen speciell skillnad mellan blommor inköpta i matbutiker eller i blomsteraffärer.  Var brukar du köpa tulpaner?

10 kommentarer:

  1. Så vackra tulpaner, älskar deras krispiga vårfräschör ♥ Kul att fynda på loppis, man är lika nöjd varje gång;) Ha en härlig vecka! kram fia

    SvaraRadera
  2. Den här tiden på året bara svämmar bloggvärlden över av alla tulpaner. Jag kan riktigt HÖRA hur de rasslar och prasslar så där som tulpaner gör. Älskar tulpaner och när jag nu ser dina och alla andras blir det riktigt uppenbart att det var länge sedan jag hade tulpaner här hemma. Ingen stor blomma där jag bor, iallafall inte som snittblomma. Här dyker den upp i september, våran vår. Finns ett stort poppis ställe, Tesselar där man odlar massor av tulpisar och dit man kan gå och titta på all prakten. Att odla själv här ställer krva på att man gräver upp lökarna och stoppar dem kallt i kylen länge för att ge dem den frost de får i marken i Sverige. Så det blir andra blommor istället.
    Snyggt halsband också!
    KRam Anette

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!