onsdag 16 maj 2012

Att odla eget

I år testar jag odla kryddor på höjden. Jag har en liten köksträdgård som är redan fullplanterad med rädisor, morötter, potatisar och lök plus att den ligger på ett bra avstånd från köket.  Ser ni ställningen med kryddor på nedersta bild till vänster? Den har jag planterat nära köket så nu behöver jag inte springa långt och dessutom sparar det lite plats till andra blommor :)
 

I trädgården just nu blommar plommon och äppelträd . Vi planterade så kallad familjeträd förra året, där på gemensam stam ympats in Transparant Blanche, Aroma,  Cox Pomona och Signe Tillisch. Peppar, peppar att det blir några egna äpple i år:)


Underbara örhängen kom men posten idag. Det är Sussane med bloggen "Två små hus" som har gjort dessa fantastiska smycken. Kika gärna in hos henne och fynda för nu har hon utförsäljning.

6 kommentarer:

 1. Haha, kul att se att jag inte är den enda som fotar örhängen hängandes på kaffekoppar! Praktiskt med kryddor på höjden!

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul att odla? Jag har dragit på stort i år och satt alla gamla fröer jag hittade i mina skrymslen samt några nya. Hade inga märkpinnar och jag har redan glömt vad jag satt :)

  KRAMAR PÅ DIG!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Den där krukställningen gillar jag, den var riktigt smart! Och tack söta du för fin reklam om mina smycken!
  Vilken härlig bild du tog! :-)
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Hejsan!

  Jag är också på G med att odla eget iår.. Har haft paus några år nu - men förra helgen snickrades pallkragar här så nu blir det lite morötter, sallad och lite annat matnyttigt!

  Färska kryddor vill man gärna ha nära till hands!

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 5. Vilken fiffig idé att plantera kryddorna så där!:)
  Önskar dig en fin dag!
  Kram Sofi

  SvaraRadera
 6. vad listigt att hänga krukorna så där! Hur har satt fast dem?

  Ha en skön helg!

  Kramiz Madde

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!