onsdag 21 mars 2012

Franska Eclair

De franska delikata bakelserna blev riktigt goda och var faktiskt inte så svåra att baka. Det finns lite trix att lyckas med degen men jag kollade för säkerhets skull på några filmer på Youtube.  Där finns massor tips. Så roligt! Idag är det inte en smula kvar av bakelserna, bara bilder :)



Jag tog Leilas recept på "ecklair bakelser" som grund men till fyllning blev det kolakräm och vaniljkräm.



Kolakräm 
100g smör
1/2 burk kondenserad mjölk (kokt). Jag kokade nog den lite för länge, ca 3 tim.
1/2 dl grädde
Alla ingredienserna vispas ihop för hand.


Vaniljkräm
Som står i receptet hos Leila. Espresso skippades och istället tillsatte jag urskrapad vaniljstång.


Toppen garnerades med glasyr och smält choklad. Mums!

15 kommentarer:

  1. Mumsigt! Jag gillar kolakräm på kondenserad mjölk, brukar göra det då och då när vi äter glass. :-)

    SvaraRadera
  2. Kola cream, I should try it. recipe for eclairs I have ...

    SvaraRadera
  3. Mumsigt, de ser smarriga ut! Om än lite kladdiga att äta?!

    SvaraRadera
  4. Jisses, så gott det ser ut!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Hej! Vilka bakelser, mummsigt! Kul när man kan få till något både fint å gott! Kram Iréne

    SvaraRadera
  6. Oj så smaskigt det ser ut!
    Önskar dig en trevlig kväll!
    Kram Sofi

    SvaraRadera
  7. Riktigt smarrigt!! De ser verkligen avancerade ut. Riktiga kondisbakelser! Trevlig Helg! Kram Maria

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!