onsdag 5 februari 2014

Goda mandelbiskvier till kaffe


Kaffe och mandelbiskvier med apelsinganache.... Mmmm, finns det något godare?  Det gick otroligt fort att baka dessa små kakor. Apelsinganache gjorde jag av mörk choklad. Det går bra att byta den mot mjölkchoklad av god kvalité om du inte gillar mörk.

Mandelbiskvier med apelsinganache

(ca 25 st)
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
2 st äggvito
r

Apelsinganache
1 dl grädde 
2 st apelsiner, rivet skal (ej det vita då blir det beskt)
200 g mörkchoklad
2 msk smör, osaltat


 Kakor

Sätt ugnen på 190 grader. Blanda socker och mandelmassa. Tillsätt äggvitan lite i taget så det inte blir klumpar. Spritsa ut bottnar i storlek som en 5-krona. Baka i ca 10-12 minuter.

Apelsinganache

Hacka chokladen. Koka upp grädde och rivet apelsinskal. Häll det över den hackade chokladen. Mixa och tillsätt sedan smöret.  Låt stelna i kyl.

Montering
Sprita av ganachen på kakorna och låt dem stelna.

1 kommentar:

  1. Smarrigt värre! Kanske borde jag tipsa min mamma om dessa. Hon och en väninna var på NKs bageri och handlade beskvier för en tid sedan berätta hon. Deras pris var så hutlöst att jag faktiskt inte minns just nu hur mycket det var men det var....löjligt dyrt.
    Kram Anette

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!