I år testade jag sätta sockerärtor och bondbönor i köksträdgården. Det gjorde jag med tanke på växelbruk för bönornas rötter berikar jorden med kväve. Kvävet kommer andra växter till del påföljande säsong.
Vi började skörda sockerärtor för några veckor sedan och idag blev det dags att provsmaka bondbönor.
Jag hittade ett recept på dip på bondbönor och till det bakade jag focacciabröd med rosmarin, basilika och oregano. Väldigt somrig lunch blev det.
Här kommer receptet:
5 dl nyspritade bondbönor
1/2 dl olivolja
1 msk citronsaft
fingersalt
1. Koka bondbönar i ca 5-10 min. Skala bort det yttersta höljet.
2. Lägg bönorna i mixer och tillsätt olivolja, citronsaft och fingersalt.
Om dippen blir för tjock kan man tillsätta lite vatten.
Hej!
SvaraRaderaVilken smarrig sommarlunch!
Det är så bra med ite nya recept:)
Så himla fin är du i din nya klänning!
Kram på dig
pandora charms
SvaraRaderafitflops uk
gucci outlet online
moncler jackets
tory burch outlet store
yeezy boost 350
adidas sneakers
coach outlet online
basketball shoes
nike air max 90
cc20181121