Choklad- och marängtårtan
12-16 bitar
6 äggvitor
3dl socker
200g hasselnötter
4tsk majsstärkelse
2tsk citronjuice
Chokladkräm
3dl visprädde
6 äggulor
1/2dl socker
200g mork choklad
100g smör
1msk vaniljsocker
Garnering
Färska bär
Gör så här:
1. Vispa 3 äggvitor tillsammans med 1 1/2dl strösocker till fast skum. Tillsätt 1tsk citronjuice och 2tsk majsstärkelse. Tillsätt 100g hackade hasselnötter.
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut smeten i en cirlkel ca 24cm i diameter.
3. Grädda ca. 15 min i 150º sedan sänk temperaturen till 100º och grädda ytterligare 30 min. Låt botten svalna.
4. Upprepa steg 1 till 3 med 3 andra äggvitor.
Chokladkräm:
1. Blanda grädde , äggulor och socker. Värm blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Den ska inte koka. Ta kastrullen från värmen.
2. Bryt eller hacka chokladen i bitar. Tillsätt choklad och smör. Rör krämen slät och glansig. Rör i vaniljsockret.
3. Bred chokladkrämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan. Pudra med kakao och garnera med färska bär.
Tack snälla för det fina tipset.
SvaraRaderaDen ser verkligen supergod ut :)
Hoppas allt är bra med dig.
Stor kram
Jessica
Jag älskar Pavlova så den där skulle jag nog också gilla - ska spara receptet till något bra tillfälle ;)
SvaraRaderaKram Ullis
Oj vad god den ser ut!!! Verkar vara en tårta helt i min smak. Måste skriva ut receptet...
SvaraRaderaHa en fin helg!
/Jenny
nike outlet
SvaraRaderadevil rays jerseys
coach outlet online
polo ralph lauren outlet
uggs outlet
coach outlet online
michael kors outlet store
kate spade outlet online
birkenstock sale
cheap jordans
cc20181121